Welke thee drinken tegen verkoudheid of keelpijn? 5 tips!

In de koude maanden van het jaar lijkt verkoudheid altijd om de hoek te loeren, klaar om toe te slaan wanneer je het het minst verwacht. Gelukkig biedt Moeder Natuur een krachtig wapen om de winter mee door te komen: thee ! Hieronder vind je alvast 5 tips die niet alleen heerlijk lekker zijn, maar ook nog eens helpen bij verkoudheid of keelklachten.

1) Gember infusie

Gember is als een superheld in de wereld van thee. Het staat bekend om zijn ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen. Gemberthee kan helpen bij het verlichten van keelpijn, het openen van verstopte neuzen en het versterken van je immuunsysteem. Indien je liever niet enkel de pure smaak van gember wil, zijn infusies zoals Ginger Freshness of Honing-Gember uitstekende opties.

2) Kamille infusie

Kamillethee staat bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Het is een uitstekende keuze als je last hebt van keelpijn en een geïrriteerde keel. De damp van kamillethee kan bovendien helpen bij het vrijmaken van verstopte luchtwegen.

3) Pepermunt infusie

Pepermuntthee is niet alleen verfrissend, maar het heeft ook de kracht om verstopte neuzen te openen. De menthol in pepermunt kan helpen bij het verlichten van ademhalingsproblemen, waardoor je gemakkelijker kunt ademen. Een kopje Pepermunt of Nana Mint is een heerlijke manier om je luchtwegen te verfrissen en je zintuigen te ontwaken.

4) Witte thee

Witte thee staat in het algemeen gekend voor een weerstand verhogende en een ontgiftende werking, Daarnaast is het ook een opkikkertje voor ‘s morgens en geeft het je energie! Een goed voorbeeld hiervan is Silver Needle en Bai Mu Dan.

5) Medicinale kruideninfusies

Met onze medicinale kruideninfusies maken we gerichte combinaties op basis van de positieve en helende eigenschappen die bepaalde kruiden bezitten. Een perfecte aanvulling dus voor wanneer je je wat minder voelt, of om tijdens de koude wintermaanden je weerstand hoog te houden!

 

Vergelijkbare berichten