Wat zijn de voordelen van groene thee?

Groene thee, het is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet geheel onlogisch als je weet welke vele voordelen het kan bieden voor je gezondheid!

First things first, groene thee is gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinensis plant en is niet gefermenteerd, waardoor het verschilt van andere soorten thee (zoals bijvoorbeeld zwarte thee en oolong thee). Dit proces zorgt er niet alleen voor dat groene thee zijn specifiek smaakpallet krijgt, maar brengt ook volgende 5 voordelen met zich mee:

1) Rijk aan antioxidanten

Groene thee zit boordevol antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Antioxidanten hebben we nodig en zijn belangrijk voor de algemene gezondheid omdat ze chronische ziekten zoals kanker, hartziekten en de ziekte van Alzheimer kunnen helpen voorkomen.

 

2) Goed voor je hersenen

Groene thee bevat cafeïne, een natuurlijk stimulerend middel. Het bevat ook het aminozuur L-theanine, dat een kalmerend effect heeft op de hersenen. Samen kunnen cafeïne en L-theanine de hersenfunctie verbeteren, waaronder het geheugen, de reactietijd en de stemming.

 

3) Helpt bij gewichtsverlies

Diezelfde cafeïne heeft nog een andere effect: ze bevordert namelijk gewichtsverlies door vetverbranding te stimuleren, de eetlust te verminderen en je bloedsuikerspiegel te reguleren. Hoewel groene thee geen wondermiddel is, kan het in combinatie met een gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging helpen bij het bereiken van jouw doel!

 

4) Verbetert de gezondheid van het hart

Het is aangetoond dat groene thee het risico op hartziekten vermindert door het verlagen van LDL-cholesterol (het “slechte” cholesterol) en triglyceriden. Het kan ook de functie van de bloedvaten verbeteren, wat belangrijk is voor de algemene gezondheid van het hart.

 

5) Helpt diabetes type 2 te voorkomen

Groene thee kan de bloedsuikerspiegel helpen reguleren door de insulinegevoeligheid te verbeteren. Dit kan helpen de ontwikkeling van diabetes type 2 te voorkomen, een chronische aandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft.

 

Kortom, groene thee is een veelzijdige, lekkere en gezonde drank die talloze voordelen biedt aan degenen die het regelmatig drinken. Of je nu probeert gezonder te leven, je hersenfunctie wil stimuleren, wil afvallen of gewoon wil genieten van een overheerlijk kopje ,met groene thee kan je alvast niet missen!

Meer weten? Kom gerust eens langs in onze fysieke winkel of bekijk ons aanbod aan groene thee op onze webshop.

Vergelijkbare berichten